22 Aralık 2013 Pazar

Duvar Kağıdı Uygulaması

 Duvar Kağıdı Ustası
 
Duvar Kağıdı Uygulaması
         EKA
                                        YAPI DEKORASYON
                                           Erhan Yılmaz
                                       CEP 0532 274 72 09
                                       OFİS: 0212 515 25 35
                                        www.ekayapi.com
                                   ww.boyacinbenim.com
                         Mail.ekayapidekorasyon@gmail.com 

 Duvar Kağıdı Ustası, Çalışma yapacağı mekanın zeminine bakar ve sıkıntılı bir durum olup olmadığını kontrol eder. Duvar kağıdı yapılacak duvardaki boya cinside çok önemlidir. Yağlı boya, plastik boya, kireç, ve tozlu yüzeye duvar kağıdı yapılamaz.
Yüzey ve zemin tespitinden sonra sıradaki uygulama kağıt kesimidir. Kesim için hazırlık sonrasında uygulama yapacağı yüzeyin enine ve boyuna duvarın ölçüsünü alır. 
Pencere altı ve pencere üstü ayrı ayrı ölçüsü alınır.
Boyuna alınan ölçüsünden alttan ve üsten en az 10cm. Fazlalıkla ilk boy kesilir. İlk boy duvar kağıdı kesildikten sonra   Duvar Kağıdı Ustası ikinci keseceği kağıdın takip eden boylar desen tekrarlarına göre fazlalık verilerek keser.
 Duvar Kağıdı Ustası ilk iki kağıtta uygulamayı yapıp desenlerin iki ayrı kesilen boyda da uygun olduğu gözlenirse duvar kağıdı kesimine devam eder.   Duvar Kağıdı Ustası kağıtları keserken desen farkını ve kağıdın ters düz olmasını asla göz ardı etmez, buna çok dikkat eder. Duvar Kağıdı Tutkalı. Yapıştırıcısı: İhtiyacınız olan kağıt tutkalı satışı yapılan yapı marketlerde ve kağıt satan firmalarda piyasadan bulunabilecek toz yapıştırıcıdır. 
Tedarik ettiğiniz (henkel, perfax ve ya metylan) tutkalı hazırlamak için temiz bir kovaya ihtiyacınız vardır. Tutkalı hazırlamak için kutusu üzerindeki açıklamaya göre, içine temiz su katılarak yapıştırıcının erimesi sağlanır.
Duvar kağıdı tutkal karışımına %20 - 25 oranında beyaz tutkal veya ovalit (sıvı duvar kağıdı yapıştırıcısı) eklenmesi çok iyi derecede sonuç verecektir. 
 Duvar Kağıdı Ustası Yapıştırıcının kıvamını çok koyu olarak hazırlar.  Duvar Kağıdı Ustası duvar kağıdını nasıl uygular? İlk iş olarak kağıtları tutkallayacağı yeri hazırlar ve temiz olmasına özen gösterir.
  Duvar Kağıdı Ustası önceden kestiği hazır olan duvar kağıtlarının arka yüzüne yapıştırıcıyı düzgün bir şekilde sürer sonra yapışkanlı kısımları birbirine gelecek şekilde katlar. Bu hazırlıktan sonra ve 10 ev ya 15 dakika duvar kağıdının yumuşaması için bekler.
 Duvar Kağıdı Ustası Düzgün bir uygulama için ilk boy duvar kağıdını ölçerek özen ve itina ile yapıştırır. Bunun için  Duvar Kağıdı Ustası mekanda kapı kenarından başlar kapı yok ise en düzgün köşeden başlar duvar kağıdını yapıştırmaya. 
Bu ilk yapıştırılan duvar kağıdına uyum sağlayarak diğer kağıtları yapıştırmaya devam eder. Zemini kontrol edilerek düzgün kaplanmış duvar kağıdı uzun seneler iç mekanlarda kullanılır. Duvar Kağıdı Temizliği:
Şu anda satılan vinyl duvar kağıtları silinebilir hatta yıkanabilir özelliktedir. 
Dolayısıyla uygun bakim ile uzun seneler yeni gibi bir görünüm sağlayabilirsiniz. Vinyl ve Expanded vinyl duvar kağıtlarını yumuşak deterjan veya sabunlu ilik su ile ıslatılmış süngeri aşağıdan yukarıya doğru dairesel hareketlerle ovalayarak silmeniz yeterlidir. Duvar kağıtlarınızın bakim talimatlarını ve özelliklerini ruloların üzerindeki sembollere bakarak öğrenebilirsiniz. Su ile temizlenmeyen (tekstil, hasır, vs.) duvar kağıtları ise yumuşak toz alma fırçası, kuru bez veya elektrikli süpürge ile temizlenebilir. Kağıt esaslı ve mat vinyl duvar kağıtları iyice sıkılmış nemli bezle silinebilir. 
Vinyl ve Expanded vinyl duvar kağıtları köpüklü süngerle silinebilir hatta fırçalayabilir. 
Bu konuda ruloların üzerindeki sembollere dikkat ediniz.
 Duvar Kağıdı Ustası teknikleri yukarıda bildirdiğimiz gibidir.


  •  Duvar Kağıdı Ustası
  •  Duvar Kağıt Ustası
  •  Duvar Kağıdı Ustası Arıyorum
  •  Duvar Kağıdı Ustasi
  • Duvar Kağıdı İşi Yapan
  • Duvar Kağıdı Yapan Uzman
  • Duvar Kağıdı Ustaları
  • Duvar Kağıdı Çeşitleri
  • Duvar Kağıt Ustası
  • Desenli Duvar Kağıtları
  • Duvar Kağıdı
  • Duvar Kağıdı Malzemeleri
  • Duvar Kağıdı Uygulaması
  • Duvar Kağıdı Firması
  • Duvar Kağıdı Kaplatma
  • Duvar Kağıdı Usta Ekip
  • Duvar Kağıdı Kaplama Fiyatı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder